menu

Vris kontakt kazalo lokacija

Pravilnik o piškotkih

 

Politika uporabe spletnih piškotkov 

  

Spletno mesto podjetja VRIS d.o.o.  uporablja  piškotke  z namenom  analize statistik obiska spletnega mesta  z orodjem Google Analytics, možnostjo deljenja povezav  na družabnih omrežjih s spletnim servisom AddThis, ki shranjuje statistiko deljenih povezav.  O uporabi  piškotkov  so uporabniki obveščeni ob obisku spletnega mesta,  kjer jih v posebnem pojavnem oknu obveščamo o rabi pišklotov, ter jim omogočamo odločitev o vklopu ali izklopu. Na trenutni strani (Pravilnik o piškotkih) se po izvedeni izbiri pojavi gumb s povezavo za ponastavitev rabe piškotkov na našem spletnem mestu.

  

Podjetje VRIS d.o.o. preko spletne strani ne zbira osebnih podatkov obiskovalcev svojih spletnih strani.

    

 

Kaj so piškotki  in zakaj so potrebni

  

Piškotki so male besedilne datoteke, ki se iz spletnega strežnika  namestijo na računalnike,  tablice ali  pametne telefone ob uporabnikovem obisku spletnih mest ali različnih spletnih aplikacij.  Njihov namen je razpoznava posameznih naprav oziroma terminalske opreme uporabnika za boljše izkoriščanje možnosti pri zagotavljanju prijaznejših spletnih storitev. Z uporabo piškotkov  se spletna mesta lahko bolje prilagajajo potrebam uporabnikov, hranijo določene že izražene želje po nastavitvah in s tem uporabniku omogočijo hitrejši dostop do želenih informacij. Pri večini modernih spletnih mest se piškotki uporabljajo tudi z namenom spremljanja anonimnih statistik obiska in so s tem  v pomoč  skrbnikom spletnih mest pri oblikovanju vsebin.

  

Nadzor nad shranjevanjem piškotkov je v celoti pokrit v nastavitvah spletnih  brskalnikov. Večina brskalnikov piškotke samodejno sprejme. Uporabnik se lahko sam odloča o tem, katere piškotke in za kakšen namen dovoli v uporabo na svojem računalniku. Te nastavitve lahko seveda kadarkoli tudi spreminja.

  

Več o piškotkih

Vse o piškotkih

  

 

Pravna  podlaga

  

ZAKON  O ELEKTRONSKIH KOMUNIKACIJAH

  

 

Piškotki uporabljeni na naši spletni strani


Google  Analytics Piškotki

   

Piškotki s katerimi merimo število obiskovalcev naših  spletnih strani.  Ti piškotki niso nujno potrebni za  samo izvajanje spletne strani, so pa nam v veliko pomoč pri izboljševanju  vsebin  našega spletnega mesta.

 

VRIS, Varnost in revizija informacijskih sistemov, d.o.o.   |   M: +386 (0)41 881 286   |  info@vris.si